Woningcorporaties

 

Woningcorporaties hebben een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid waar het gaat om beschikbare en betaalbare huurwoningen. Door woningen toe te voegen kunnen corporaties immers de huidige woningcrisis voor een groot deel oplossen. Dat geldt voor iedere huisvester. Daarom zoeken we de samenwerking met andere corporaties en dagen we hen uit om mee te werken en te denken in oplossingen die minder voor de hand liggen. Kijk eens naar je huidige bezit – wat zijn de mogelijkheden in een bestaand complex? Durf buiten de kaders te denken, met behoud van woonplezier en esthetiek, natuurlijk.

Weten hoe wij dat doen? Ga met ons in gesprek!

Download de whitepaper

2.000 woningen voor ouderen erbij in 10 jaar

Rotterdam heeft veel nieuwe en vooral betaalbare woningen nodig. Er is geschat dat het tekort aan deze gereguleerde huurwoningen, met een maximum (initiële) huurprijs van € 763,47 per maand, op dit moment rond de 30.000 woningen ligt. Bedenk daarbij dat een op de vier Rotterdammers in 2035 de leeftijd van 65 is gepasseerd. Dan wordt het duidelijk dat de stad straks grofweg 7.500 geschikte woningen te weinig heeft om aan de behoefte van ouderen met een smallere beurs te kunnen voldoen. Daarom wil SOR in één decennium circa 2.000 geschikte ouderenwoningen toevoegen in Rotterdam, voornamelijk in het sociale (gereguleerde) huursegment.

 

Om dit slim en betaalbaar te kunnen doen, zullen onze plannen zich concentreren op onze bestaande locaties. Immers is het aanwerven van nieuwe locaties in de stad een te kostbare en tijdrovende zaak. Het probleem is er NU en we willen er dan ook NU iets aan kunnen doen!

Het woningtekort te lijf met de…’BIG5’

Het ontwikkelteam van SOR heeft vijf oplossingen bedacht om snel en betaalbaar woningen te kunnen toevoegen op onze eigen locaties. We hebben onze ambities de naam ‘BIG5’ meegegeven, om duidelijk te maken dat we snel in actie willen komen om resultaat te bereiken en het woningtekort te lijf te gaan.

 

Wat gaan we precies doen? We voegen woningen toe door woonlagen op daarvoor geschikte bestaande gebouwen te plaatsen (‘optoppen’) en door op de begane grond woningen te realiseren waar nu een algemene of commerciële ruimte is (‘ondertoppen’). Verder gaan we, waar mogelijk, grote woningen splitsen in kleinere eenheden en besteden we aandacht aan het delen van woningen met behoud van ‘eigen voordeur’. Tot slot bekijken we de mogelijkheden voor het toevoegen van woningen op onbebouwde grond (nieuwbouw op eigen locatie).

Sluit aan en word partner!

Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam komt graag in gesprek met samenwerkingspartners of co-makers bij het verwezenlijken van onze plannen. Die 2.000 betaalbare huurwoningen moeten er wat ons betreft gewoon komen! We zoeken daarom naar zowel ontwikkelende marktpartijen, beleggers als initiatiefnemers in het domein van zorg en welzijn om ons te helpen. Sluit aan, steun het belang van betaalbare huisvesting voor Rotterdamse ouderen en ga met ons in gesprek!

Remco Bouter

Manager Vastgoed

remco@sorbouwtervoor.nl

 

 

Rina de Groot

Senior communicatie adviseur

rina@sorbouwtervoor.nl

 

Neem contact met ons op via