Klapwiek

Optoppen

Rotterdam Prinsenland

Het wooncomplex Klapwiek in Rotterdam Prinsenland heeft nu nog 228 twee- en drie- kamerwoningen voor ouderen. De bedoeling is dat op het gebouw nog een extra woonlaag wordt toegevoegd, waardoor er 44 extra woningen worden gecreëerd. Samen met Dura Vermeer Bouw Heyma en EGM Architecten onderzoekt SOR op dit moment de mogelijkheden om dit zo efficiënt en esthetisch verantwoord te kunnen doen. De extra woningen worden toegevoegd in de sociale huursector. De woningen zijn energiezuinig en worden gerealiseerd in houtbouw.

Optoppen

Er wordt onderzocht of er woningen kunnen worden toegevoegd op het dak van het bestaande gebouw. Het uiteindelijke doel is het toevoegen van circa 44 woningen.

Houtskeletbouw

Het onderzoek richt zich op het toevoegen van duurzame, compacte ouderenwoningen in het sociale huursegment. Er is door EGM Architecten gekozen voor houtskeletbouw, waardoor de woonlaag sterk maar licht kan worden gehouden.

Samenwerking ondertekend

Inmiddels heeft de ondertekening van dit project door de drie partijen plaatsgevonden. Er is tevens gestart met de onderzoeksfase. De bewoners zijn geïnformeerd. De start bouw staat gepland voor maart 2023.

.

Optoppen als mogelijkheid tot toevoeging van woningen

SOR denkt vooral door een aantal slimme ingrepen gas te kunnen geven op het toevoegen van sociale huurwoningen voor ouderen. Het uitgangspunt daarbij is simpel. Kijk eerst naar wat er mogelijk is in, op of zelfs onder de eigen complexen, voordat nieuwbouw als optie wordt overwogen. Zo komt de SOR tot vijf oplossingen om woningen toe te voegen. We noemen dit de BIG5, om het belang van het toevoegen van woningen voor Rotterdamse ouderen extra gewicht te geven. Optoppen is een van deze oplossingen, waarbij er, daar waar constructief verantwoord, op de hoogste laag van een complex woningen worden toegevoegd.

Interactieve video

Over Klapwiek

Gebouw de Klapwiek heeft een statige uitstraling en herbergt 228 comfortabele twee- en drie-kamerwoningen met balkon of tuintje (begane grond). Alle woningen hebben een alarmeringssysteem waarmee de deur opent en in geval van een calamiteit de meldkamer wordt bereikt. Met een actieve bewonerscommissie is er veel te doen in de grote recreatiezaal. Er zijn maar liefst 6 jeu de boules banen, 2 biljarts, bibliotheek en een ruimte waar regelmatig de huisarts en pedicure aanwezig is. Een huismeester is op vaste tijden aanwezig.

Gebruik op de pijltjes om de verschillende afbeeldingen te bekijken

Sluit aan en word partner!

Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam komt graag in gesprek met samenwerkingspartners of co-makers bij het verwezenlijken van onze plannen. Die 2.000 betaalbare huurwoningen moeten er wat ons betreft gewoon komen! We zoeken daarom naar zowel ontwikkelende marktpartijen, beleggers als initiatiefnemers in het domein van zorg en welzijn om ons te helpen. Sluit aan, steun het belang van betaalbare huisvesting voor Rotterdamse ouderen en ga met ons in gesprek!

Maarten Kniggen

Manager Wonen

maarten@sorbouwtervoor.nl

Rina de Groot

Senior communicatie adviseur

rina@sorbouwtervoor.nl

Neem contact met ons op via

 

Overige projecten